Selecteer een pagina
Social media tips voor horecazaken
the Social Taste, Strategie sessie

Als horecaondernemer zijn er al genoeg dingen die geregeld moeten worden. Moet Social Media dan oooook nog? Antwoord daar op: Ja! zeker. Het zou zelfs in je top 3 prioriteiten moeten staan. Het is belangrijk dat je online goed zichtbaar bent. Jouw (toekomstige) gasten kijken veel op Social Media en kunnen getriggerd worden door jouw posts om eens langs te komen voor een bakje koffie of een avondje bij je te gaan eten. Daarnaast straal je professionaliteit uit als het er verzorgd uit ziet en er met regelmaat wat gepost wordt.

Bij deze een aantal tips om je socials naar een hoger level te tillen en je bewust te maken van dat het gebruik van Social Media, echt wel urgent is.

Post niet 1x in de week -> post 4x in de week.

Zo blijft jouw bedrijf constant in de picture. Posts worden tot 2 dagen bij jouw volgers in de feed getoond. Je maakt dus veel meer gebruik van je bereik op Social Media als je vaker post.

Bewerk je foto’s niet met verschillende filters -> kies 1 filter uit en bewerk wat in de filter zelf.

Niets staat zo rommelig als dat iedere foto een andere filter heeft. Het is onverzorgd en de sfeer van jouw zaak komt niet over.

Geen interactie met je volgers -> Kom met je volgers in contact

De key van social media is het ‘doorbreken’ van het algoritme. Probeer zoveel mogelijk vragen te stellen waar jouw volgers op kunnen reageren. Doe dit bijvoorbeeld in je story met een vraag sticker of door middel van dm’s versturen.

the Social Taste, Julie, auteur

Julie Dubbe

Heb je vragen, of wil je na het lezen van deze blog nakletsen? Maak dan een afspraak met mij!

Tot snel!

Liefs, Julie